Un băiat de 14 ani a fost înjunghiat de niște colegi. Ieri a fost operat de urgență la Spitalul pentru Copii din Iași

Medicii de la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iaşi au tratat ieri un caz grav: un tânăr de 14 ani a ajuns pe masa de operaţie după ce a fost atacat de unul dintre colegii săi şi înjunghiat. Starea sa de sănătate putea fi mult mai gravă: rana de cuţit din partea stângă a corpului a ratat organele vitale şi orice vas major de sânge, dar chirurgii tot au intervenit explorator, pentru a se asigura că nu sunt răni ascunse şi pentru a sutura. Pe lângă această rană de înjunghiere, tânărul mai avea şi o tăietură pe antebraţul stâng, obţinută, cel mai probabil, în urma conflictului, conform zdi.

Tânărul a fost adus la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul de Copii „Sf. Maria” în jurul orei 14.30 şi a fost investigat imagistic înainte de a se decide intervenţia chirurgicală.

„A necesitat în mod clar internare în clinica de specialitate şi a fost explorat intraoperator, s-a inspectat plaga, cu sutură, totul după investigaţii imagistice ale rănilor. Medicul care l-a operat a spus că are o evoluţie bună, este în continuare în Clinica de Chirurgie şi continuă terapie de specialitate. Astfel de răni pot fi penetrante, cu risc major, dar în cazul său nu s-a identificat asta”, a declarat dr. Tamara Roşu, medic-şef UPU la Spitalul de Copii din Iaşi.

Nu a fost clar pentru medici dacă băiatul a fost lovit cu un cuţit, dar arma atacului este similară ca formă şi ca efecte cu acesta. Nu a fost vorba despre o împunsătură, pielea a fost tăiată inclusiv pe antebraţ. În faţa medicilor, tânărul a indicat atacatorul ca fiind un coleg de la şcoală şi a spus că totul s-ar fi întâmplat într-un spaţiu public.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *