Un bacauan care considera prioritara autostrada Brasov – Bacau in detrimentul Autostrazii Unirii a fost numit secretar de stat la Ministerul Transporturilor

Bacauanul Constantin Gabriel Bunduc a fost numit secretar de stat la Ministerul Transporturilor, potrivit unei decizii publicate in Monitorul Oficial. Acesta a fost subalternul fostul presedinte de CJ, Dragos Benea si a anuntat intr-un interviu pentru Ziarul de Bacau, ca prioritatea lui este autostrada Bacau – Brasov.

„Prioritatea mea este Autostrada A13 Bacău – Brașov, fiind singura fezabilă pentru trecerea Carpaților, în opinia mea, de om care a lucrat cu fonduri europene, a colaborat cu Jaspers și Uniunea Europeană. Cred că A13 e prima care poate fi finanțată din fonduri europene”, a declarat Bunduc pentru Ziarul de Bacău

Asociația Moldova Vrea Autostradă a trimis o scrisoare către Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă și Sorin Grindeanu în care a solicitat ca Bunduc să nu fie numit în funcția de secretar de stat la Ministerul Transporturilor.

„Asociaţia civică apolitică Moldova Vrea Autostradă vă solicită public să nu dati curs numirii în funcţia de secretar de stat la Ministerul Transporturilor a dlui Constantin Gabriel Bunduc, deoarece prin declaraţiile publice din ediţia din 20 decembrie 2021, a cotidianului Ziarul de Bacău (https://zdbc.ro/bacaul-va-avea-secretar-de-stat-la-ministerul-transporturilor-declaratii-exclusive/) acesta a făcut dovada apartenenţei la un grup de interese, pentru care niciunul din documentele programatice, strategice şi de finanţare adoptate în Statul Român nu reprezintă nimic şi aparent nu au nicio valoare. Nu credem că doriţi să susţineţi numirea unui om la Ministerul Transporturilor ce demonstrează clar încă înainte de a fi numit pe funcţie că are altă agendă decât cea a Ministerului Transporturilor şi că, pe bani publici, va servi alt interes decât cel public, neacţionând pentru implementarea politicilor de transport ale României”, sustinea Asociatia intr-o scrisoare.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!