Un băcăuan a reclamat nereguli la desemnarea președinților birourilor electorale. Ce s-a întâmplat cu plângerea sa

Un cetățean din Bacău a depus o sesizare la Biroul Electoral Central, atrăgând atenția asupra unor  nereguli în desemnarea președinților birourilor electorale din județ.

Sesizarea a vizat în special etapa a doua a tragerii la sorți, afirmând că aceasta s-a desfășurat cu nerespectarea criteriului apropierii domiciliului sau reședinței persoanelor desemnate față de localitatea în care va funcționa biroul electoral de circumscripție.

Un băcăuan a reclamat nereguli la desemnarea președinților birourilor electorale. Ce s-a întâmplat cu plângerea sa

Printre exemplele aduse în sesizare se numără cazuri în care persoane cu domicilii aflate la peste 60 de kilometri distanță de circumscripția electorală au fost desemnate în funcții importante, cum ar fi președinții birourilor electorale din localitățile Buciumi, Gura Văii, Huruiești, Agăș și Părgărești. Mai mult, s-a menționat că pentru Biroul Electoral de Circumscripție Huruiești, președinte de birou electoral de circumscripție a fost desemnată o persoană dintr-o localitate situată la aproximativ 100 de kilometri distanță.

În plus, cetățeanul a evidențiat că au fost extrase persoane din corpul experților electorali care nu au studii juridice, contrar cerințelor legale.

Cu toate acestea, plângerea cetățeanului a fost respinsă de către Biroul Electoral Central.

Motivul invocat a fost depunerea sesizării după expirarea termenului de 48 de ore admis pentru contestații.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *