Un avion s-a prăbușit în apă, în SUA. Un pasager a fost găsit mort, alți nouă sunt căutați

62284427

Un pasager a fost găsit decedat, iar alți nouă, inclusiv un copil, sunt căutați de autorități după ce un avion s-a prăbușit în Statele Unite.

Autoritățile au primit, duminică, la ora locală 15:11, un raport conform căruia un hidroavion cu 10 persoane s-a prăbușit în Mutiny Bay, la vest de insula Whidbey din Washington, fapt ce a determinat o operațiune de căutare majoră.

Hidroavionul se îndrepta către aeroportul municipal Renton din Friday Harbor în comitatul San Juan, potrivit pazei de coastă americane, citate de The Independent.

Cel puțin patru nave ale gărzii de coastă, un elicopter de salvare și o aeronavă, împreună cu personalul de primă intervenție și agenții de aplicare a legii au participat la căutări.

Aeronava de 55 de ani cu un singur motor, De Havilland Canada DHC-3 Otter, a stat în aer timp de 19 minute înainte de a se prăbuși.

Trupul unei femei a fost recuperat de la fața locului, potrivit Seattle Times. Cauza accidentului este încă necunoscută, au spus autoritățile.

„Martorii au văzut avionul coborând destul de repede spre apă și în momentul impactului cu apa”, a spus locotenentul Jon Gabelein de la departamentul de pompieri South Whidbey pentru KING5.