Un avion plin cu pasageri români, a fost lovit de fulger în Italia

​Două aeronave ale companiei aeriene Ryanair au fost lovite de fulgere, cauzând probleme și întârzieri semnificative. Una dintre ele venea din România. S-a întâmplat sâmbătă, 25 noiembrie, chiar înainte să aterizeze pe Aeroportul „Pasquale Liberi” din Pesacra (Abruzzo), Italia.

Aeroportul „Pasquale Liberi” din Pesacra (Abruzzo), Italia, s-a confruntat în acest weekend cu probleme semnificative ca urmare a condițiilor meteorologice nefavorabile care au afectat coasta, conform Il Pescara.

Primul incident a avut loc de dimineață, când un avion Ryanair, venind din București și având destinația aeroportul din Abruzzo, a fost lovit de un fulger în timpul zborului. Cu toate acestea, echipajul a reușit să efectueze o aterizare sigură pe Aeroportul „Pasquale Liberi” din Pescara, potrivit stiridiaspora.ro.

Cu toate că pasagerii au respirat ușurați după aterizare, situația s-a complicat ulterior când s-a constatat o defecțiune la aeronavă, impunând necesitatea opririi acesteia pentru remediere. Această defecțiune a întârziat zborul de înlocuire, care era programat să plece către Bergamo la ora 6:15.

Pasagerii, așteptând aproximativ nouă ore pe aeroport, au fost nevoiți să își schimbe așteptările și să îmbarce în alt avion disponibil. Din nefericire, și acest al doilea avion a fost lovit de un fulger în timpul aterizării pe aeroportul din Abruzzo, complicând și mai tare situația.

Evenimentele au subliniat vulnerabilitatea zborurilor în fața condițiilor meteorologice extreme. Întârzierile semnificative și perioadele de așteptare îndelungate au fost inevitabile pentru pasagerii implicați, iar autoritățile aeroportuare au depus eforturi pentru a asigura alternative și confortul acestora.

sursa stiri.botosani.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *