Un avion militar rusesc cu prizonieri ucraineni s-a prabusit in regiunea Belgorod

Un avion de transport rusesc Il-76 s-a prăbușit în regiunea rusă Belgorod, în jurul orei locale 11.00, a anunțat agenția de presă de stat rusă RIA Novosti, citând Ministerul rus al Apărării.

Ministerul a afirmat că la bordul avionului se aflau 65 de militari ucraineni capturați, care erau transportați pentru un schimb de prizonieri, precum și șase membri ai echipajului și trei însoțitori.

La rândul său, Ukrainska Pravda a relatat, citându-și surse din cadrul armatei ucrainene, că avionul transporta rachete S-300 și că distrugerea acestuia a fost opera Forțelor Armate ale Ucrainei.

La începutul zilei de astăzi, pe canalele locale Telegram au apărut videoclipuri care surprind ceea ce pare a fi o prăbușire a avionului.

„Un incident a avut loc în districtul Korochanskyi. O echipă de investigație și angajați ai Ministerului pentru Situații de Urgență lucrează în prezent la fața locului”, a declarat guvernatorul regiunii Belgorod, Viaceslav Gladkov, pe canalul său de Telegram, promițând detalii suplimentare mai târziu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *