Video | Un avion Boeing a aterizat la Istanbul fara trenul de aterizare din fata

Un avion cargo Boeing a fost nevoit să aterizeze pe aeroportul din Istanbul fără trenul de aterizare din față. Nimeni nu a fost rănit în acest incident, zborul fiind operat de compania de livrări FedEx, potrivit Ministerului turc al Transporturilor.

Avionul Boeing 767, care zbura miercuri de pe aeroportul Charles de Gaulle din Paris, a informat turnul de control al traficului de pe aeroportul din Istanbul că trenul de aterizare nu s-a deschis și a aterizat cu îndrumare din partea turnului, a precizat ministerul.

Serviciile de urgență au fost pregătite pentru aterizare. Ministerul nu a oferit un motiv pentru eșecul trenului de aterizare și a precizat că echipele sale efectuează examinări la fața locului în cadrul unei anchete.

Înregistrarea video a incidentului arată cum roțile din spate ale avionului ating pământul, urmate de fuselaj, cu scântei și fum ieșind din partea inferioară a acestuia. Apoi, avionul alunecă până la oprire, rămânând pe pistă.

Pista a fost închisă temporar pentru traficul aerian, dar traficul pe celelalte piste ale aeroportului a continuat fără întrerupere, a precizat operatorul aeroportului, IGA.

Incidentul survine într-un moment în care dosarul de siguranță al Boeing este supus unei examinări intense, după o serie de crize și probleme de siguranță.

Marți, Boeing a declarat că a informat autoritățile de reglementare cu privire la posibile eșecuri în efectuarea inspecțiilor de siguranță obligatorii la avioanele sale 787 Dreamliner.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *