Un autoturism căutat de autoritățile din Olanda a fost descoperit la vama Albița

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au descoperit la controlul de frontieră şi indisponibilizat pentru continuarea cercetărilor un autovehicul marca Volkswagen, care figura în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare de către autorităţile din Olanda.

În data de 10 august a.c., în jurul orei 04.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, un bărbat din Republica Moldova, în vârstă de 22 de ani, care conducea un ansamblu auto format dintr-un microbuz și o remorcă tip platformă pe care transporta un autovehicul marca Volkswagen.

Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a mijlocului de transport de pe platformă, colegii noștri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că acesta figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autoritățile din Olanda.

Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că în schimbul unei sume de bani trebuia să transporte autovehiculul, nefiind proprietarul acestuia și că nu are cunoștință despre faptul că acesta este implicat în vreun litigiu.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de furt, iar autovehiculul, în valoare de 40.000 de lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *