Un autocamion în valoare de 150.000 lei furat din Belgia, oprit la Albița

Autocamion în valoare de 150.000 lei, furat din Belgia, oprit la Albița2

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat la controlul de frontieră şi indisponibilizat pentru continuarea cercetărilor un autocamion, care figurează în bazele de date ca fiind semnalat furat din Belgia.

În ziua de 13 februarie a.c., în jurul orei 01.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, pentru a intra în ţară, un bărbat cu cetăţenie română şi R.Moldova, în vârstă de 53 de ani, care conducea un ansamblu rutier format dintr-unautocamion şi o remorcă, ambele înmatriculate în R. Moldova.

Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a vehiculelor, colegii noștriau efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că autocamionulfigurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusăde autoritățile din Belgia la data de 14.10.2021.

Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că nu are calitatea deproprietar, el fiind doar angajat al firmei de transport care are în proprietate vehiculul șică nu are cunoștință despre faptul că acesta este semnalat furat sau implicat în vreunlitigiu.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiuniide furt, iar autocamionul, în valoare de 150.000 de lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.