Un asistent medical din SUA a fost depistat cu Covid la 6 zile dupa ce a facut vaccinul Pfizer

vaccine

Un asistent medical in varsta de 45 ani din San Diego a fost confirmat pozitiv cu coronavirus la 6 zile dupa ce a facut vaccinul Pfizer. Conform ABC News, barbatul s-a vaccinat in data de 18 decembrie si conform declaratiilor sale, nu a avut efecte adverse, resimtind doar dureri in brat, in acea zi.

Dupa 6 zile, Matthew W. s-a simtit rau la finalul unei ture intr-un spital Covid. Asistentul avea frisoane, dureri musculare si se simtea obosit. A facut testul Covid fiind confirmat pozitiv.

Conform medicilor, pacienții nu dezvoltă imediat protecția COVID-19 după vaccinare. „Știm din studiile clinice privind vaccinul că va dura aproximativ 10 până la 14 zile până când veți începe să dezvoltați protecție împotriva vaccinului”, a spus Christian Ramers, medic infectionist.

„Chiar și după acele 10-14 zile, pacienții au nevoie în continuare de a doua doză de vaccin pentru protecție completă. Prima doză oferă undeva la 50% protectie și aveți nevoie de a doua doză pentru a ajunge până la 95%”, a adăugat Ramers.

Deoarece perioada de incubație pentru COVID-19 poate dura până la 14 zile, specialisti iau in calcul varianta ca Matthew să fi fost infectat înainte de a primi vaccinul pe 18 decembrie.