Un an in care Iasul a sarit in sprijinul ucrainenilor

refugiati-1024x571

Anul 2022 a fost unul dificil, in care poporul ucrainean a fost supus marilor incercari. Sub presiunea unui razboi care nu se stie cand se va termina, foarte multi ucraineni au venit la Iasi, orasul care le-a oferit sprijin neconditionat.

Sute de mii de femei si copii din Ucraina au primit tot sprijinul de care au avut nevoie la Iasi. Medicamente, hrana, adapost, haine. Practic, tot ceea ce le era necesar. Autoritatile din Cernauti sunt extrem de recunoscatoare tuturor institutiilor si organizatiilor care s-au implicat in sprjinirea refugiatilor de la Iasi.

Ruslan Domnitsak, președintele Consiliului Raional Cernăuți: „Si din primele minute de cand s-a inceput la noi razboiul domnul presedinte ne-a sunat si ne-a spus ca a lui casa este deschisa pentru tine, pentr toti ucrainenii din Bucovina si Ucraina. Noi va asteptam cu drag cu tot ce putem sa va ajutam. Noi suntem alaturi de voi. Vreau sa va  multumesc din tot sufletul”.

Mobilizarea pentru sustinerea refugiatilor a fost din toate domeniile de activitate.

Cristian Stanciu, lider PSD CJ Iasi: „In anul 2022, in organizatia pe care o reprezint am implementat un proiect de ajutorare cu cetatenii ucraineni la initiativa unei Camere de Comert din Norvegia  si a fost un proiect de succes pentru ca am reusit sa ajutam cu foarte multe medicamente si cu alte produse cetatenilor ucraineni„.

Conform statisticilor, cateva mii de ucraineni s-au stabilit la Iasi.