Un an de reducere al cheltuielilor in mediul privat

Noile modificari fiscale intrate in vigoare de la inceputul acestui an a bulversat si mai mult mediul privat, tot mai afectat de deciziile luate peste noapte de Guvern. 2024 va fi un an dificil pentru companii, de aceea, multi se pregatesc sa reduca cheltuielile. Reforma administrativa este tot mai asteptata in Romania dar, pana atunci, trebuie sa treaca un nou val de alegeri electorale.

Modificarile de la o luna la alta nu fac altceva decat sa puna in dificultate si mai mult mediul de afaceri. Statul are nevoie de bani sa acopere cheltuieli tot mai mari.

Ceea ce este rau in Romania este ca legislatia financiara este total bulversata, nu-ti creaza o anumita perspectiva pentru urmatorii ani, apar taxe ascunse zic eu desi Guvernul spune ca nu o sa creasca taxele sunt multe care au crescut. Chiar cresterea preturilor este un fel de taxare. Romania are nevoie de bani anul acesta, are atatea cheltuieli incat nu stiu de unde va scoate banii acestia. Avem un sistem legislativ intors pe dos, facut ferfenita ca sa folosesc un cuvant mai neacademic. Apar modificari de la luna la luna aproape si asta iti perturba foarte mult planul de afaceri si perspectivele pe care le aveai inainte” a declarat Marian Berdan – antreprenor.

Mediul de afaceri nu reuseste sa acorde salarii care sa fie la nivelul joburilor de la stat.

Toata lumea vrea salarii mari, toata Europa este strabatuta acuma de acest spirit al salariului mare. Nemtii vor salariu mai mare, italienii vor la fel, se pregatesc deja de greve foarte multi. Romania are o particularitate. Nu stiu cine vine cu aceste propuneri de legi, mai ales in dreptul muncii, discrepante enorm de mare. Cred ca, discrepanta cea mai mare este intre autoritatile locale si centrale si mediul de afaceri care nu reuseste sa ridice salariul la nivelul celor din autoritatea locala, centrala si guvernamentala„, a adaugat Marian Berdan – antreprenor.

Tinand cont de problemele tot mai mari ale statului si nemultumirile salariale ale bugetarilor, oamenii de afaceri constata ca se impune adoptarea mai rapida a reformei administrative.

Organizarea teritoriale pe zone, gen nord-est, nord-vest ar ajuta foarte mult. S-ar reduce acest personal care nu se stie ce vom face cu ei acuma, in urmatoarea perioada, se prioritizeaza investitiile, regiunile se pot dezvolta mult mai bine, nu vor mai fi impartite pe judete, va fi un singur buget care va face, sa spunem o autostrada de la Iasi la Galati trecand prin Vaslui – Barlad si atunci nu vor mai fi discutii ca se opune Buzatu sau nu stiu care si fel de fel de conditii„, a adaugat Marian Berdan – antreprenor.

In concluzie, 2024 se anunta un an dificil pentru toata lumea, mai ales ca vor avea loc 4 randuri de alegeri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *