Un an de pandemie la Spitalul de Neurochirurgie

spitalul de neurochirurgie

Spitalul de Neurochirurgie ar putea da atentie doar pacientilor cu patologii non-COVID.  Sectia de terapie intensiva destinata ingrijirii pacientilor pozitivi din Iasi a fost inchisa pentru renovare, iar redeschiderea se va face doar daca numarul cazurilor severe va creste.

Spitalul de Neurochirurgie din Iasi a inchis sectia de terapie intensiva unde au fost intubati si ventilati mecanic zeci de pacienti in stare critica infectati cu SARSCOV-2. Unitatea spitaliceasca va renova spatiul respectiv, iar redeschiderea va fi posibila oricand daca mai apare un val nou de pandemie.

prof. univ.dr. Lucian Eva – manager Spitalul de Neurochirurgie Iasi

„Sectia de terapie intensiva COVID pozitiv este inchisa pentru renovare. Daca lucrurile evolueaza in sensul corect si normal de reducere aproape spre zero a numarului de infectari cu COVID o sa renuntam la ea si  o sa revenim la activitatea normala a spitalului.”

Activitatea spitalului nu s-a oprit in toata perioada in care spitalul a fost desemnat suport pentru celelalte spitale COVID-19. Pacientii non-covid-19 care suferau de alte patologii au putut beneficia fara probleme de tratamentul specific.

prof.univ.dr. Lucian Eva- manager Spitalul de Neurochirurgie Iasi

„Si-a desfasurat activitatea pe domeniile de baza, patologii neurologice si oftalmologice intr-un mod noral. Este adevarat, mai redus  ca si numar de pacienti datorita circuitelor nou create. Noi nu am lasat pacienti sa  moara, cu tumori cerebrale, cu fracture de coloana chiar si patologii cum ar fi herniile de disc.”

Spitalul de Neurochirurgie din Iasi a avut pe perioada lunilor de pandemie cea mai mare sectie de terapie intensiva unde erau primiti pacienti din toata Moldova. Unitatea medicala si-a desfășurat activitatea cu un număr de 60 de paturi de Terapie Intensivă și doar cu personalul propriu.