Un alt soldat rus s-a predat cu tot cu tanc, în schimbul a 7.500 de lire sterline și cetățenia ucraineană

Russia Ukraine Military Operation

8128394 28.02.2022 A T-72 B3 tank drives along a road near the border between Russia and Ukraine in Belgorod region, Russia. On February 24 Russian President Vladimir Putin announced a military operation in Ukraine following recognition of independence of breakaway Donetsk and Luhansk republics.,Image: 665387414, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia

Un al doilea soldat rus a fost fotografiat în timp ce se predă cu tot cu tancul, în schimbul a 7.500 de lire sterline și cetățeniei ucrainene. Bărbatul, a fluturat steagul alb și a implorat să treacă de partea ucrainenilor, după ce colegii militari l-au lăsat singur, iar comandantul său l-a amenințat că îl împușcă.

Viktor Andrusiv, un consilier al ministrului de Interne al Ucrainei, a declarat că Misha s-a predat pentru că nu vedea ce rost are să mai lupte în continuare alături de armata rusă și, în plus, îi era frică să se întoarcă acasă, relatează presa din UK.

Imaginile surprind momentul în soldatul rus a deschis trapa șoferului și s-a alăturat oamenilor președintelui Volodimir Zelenski.

Încă din primele zile ale războiului, oficialii ucraineni le-au transmis soldaților din forța de invazie a lui Putin că vor beneficia de amnistie totală și 5 milioane de ruble (48.000 de dolari) dacă se predau în mod voluntar.

Suma pe care ucrainenii o oferă piloților care vin cu tot cu aeronave este mult mai mare, ucrainenii oferind 1 milion de dolari pentru fiecare pilot rus care își predă avionul și 500.000 de dolari în cazul unui elicopter.