Un adolescent din Iași a fost dat afară din casă de părinți după ce au aflat că este gay. Acum, trăiește pe străzi în Londra

Sharing is caring!

Un adolescent român trăiește pe străzi, în Anglia, după ce părinții l-au dat afară din casă, la Iași, atunci când au aflat că e gay, scrie I News, cotidian care apare la Londra, citat de Libertatea. Ionuț a rămas fără job în timpul pandemiei, dar spune că nu ia în calcul varianta de a se întoarce acasă.

Ionuț a ajuns în Anglia acum 18 luni, pentru a începe o nouă viață. Părinții lui l-au dat afară din casa familiei din Iași, după ce au descoperit că băiatul e gay. El spune, pentru sursa citată, că viața în Anglia a fost „mult mai bună, dar nu a fost ușoară”. Românul a contactat 29 de organizații caritabile pentru asistență, dar, în afară de o organizație caritabilă care i-a oferit bonuri de mâncare, n-a avut șansa să găsească ajutor. Deoarece nu este angajat și, prin urmare, „activ din punct de vedere economic”, nu poate solicita credit universal sau altă asistență guvernamentală.

El a spus că întoarcerea acasă la părinții săi nu este o opțiune, deoarece aceștia sunt „cu adevărat homofobi”. România are o abordare „conservatoare” a drepturilor LGBT, potrivit Equaldex. „O femeie numită Alice m-a găsit în aplicație și a plătit pentru mine să stau într-un hotel până la 15 noiembrie. A fost absolut uimitoare.”, mai povestește Ionuț.

„Acum vorbim aproape în fiecare zi, dar ea nu mă mai poate susține. Am nevoie disperată de mai mult ajutor. Vreau să lucrez și vreau un viitor, așa că încerc să vorbesc cu o facultate din Nottingham, astfel încât să-mi pot continua studiile și să mă pregătesc în specializarea computere.”, scrie Libertatea.

shares