UMF Iasi suspenda cursurile luni si marti. De miercuri acestea se vor relua online

foto_UMF

În contextul situației epidemiologice actuale și Hotărârii nr. 6 din 6 martie 2020, a Grupului de Suport Tehnico-Științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, Consiliul de Administrație al Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, întrunit în ședință extraordinară în data de 8 martie 2020, ora 17.00, a decis următoarele:
I. În perioada 9 – 10 martie 2020 se suspendă, în totalitate, activitatea didactică cu studenții. În acest interval, Decanatele facultăților vor evalua spațiile necesare pentru relocarea activităților didactice din spitale.
II. Începând cu data de 11 martie 2020 până la 31 martie 2020 cursurile la toate facultățile și specializările se vor desfășura on-line, pe platforma de e-learning.
II.1. Lucrările practice din anii preclinici se vor desfășura conform orarului deja stabilit.
II.2. Stagiile clinice se vor desfășura, sub formă de prezentări de caz (Case-Based Learning și Problem-Based Learning), în spațiile de învățământ ale Universității, altele decât cele din clinici, conform orarului care va fi perfectat în zilele de 9 și 10 martie 2020 și postat pe site-ul www.umfiasi.ro .
II.3. Sesiunea pentru examenele credit se va desfășura conform programării stabilite.
III. Serviciile administrative vor lua măsurile care se impun pentru funcționalizarea tuturor spațiilor care pot fi utilizate în scopuri didactice și pentru intensificarea măsurilor profilactice specifice.
IV. Deplasările cadrelor didactice în zone cu risc epidemiologic și mobilitățile studentești de tip outcoming și incoming se suspendă.