UMF Iași câștigă litigiul împotriva Asociației Ligii Studenților

foto_UMF

Curtea de Apel Iași a respins cererea formulată de Asociaţia Liga Studenţilor prin care se dorea anularea parţială a Hotărârii Senatului UMF din 14 iunie 2017 in care se aprobase majorarea taxelor de scolarizare pentru toti studentii romani de la 6000 la 7500 de lei.

Tribunalul Iasi a decis la inceputul acestui an suspendarea hotararii Senatului Universitatii de Medicina si Farmacie „Gr. T. Popa”. Decizia instantei s-a bazat pe faptul ca taxele de scolarizare nu pot fi modificate decat cu 6 luni inainte de admitere, conform Legii Educatiei Nationale, pe cand UMF Iasi a decis modificarea taxei cu mai putin de o luna inainte de admitere.  Acum, Curtea de Apel a dat castig de cauza senatului UMF hotarand ca decizia prin care au fost aprobate taxele de şcolarizare pentru anul universitar 2017-2018  este legală și în vigoare.

„Justiția și-a spus cuvântul, legalitatea măsurii de majorare a taxelor este consacrată de Legea Educației Naționale. Tocmai pentru că este interesată de situația socială și financiară a studenților săi, conducerea Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași a reușit să mențină taxele de studiu, atât înainte, cât și după majorare, la valori semnificativ mai mici în raport cu celelalte instituții de învățământ superior medical de stat din România.” a declarat prof.univ.dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iași.