UMF Iași, 140 de ani de activitate didactică

zilele_UFM_Iasi

Scoala de medicina de la Iasi, la ceasaniversar.Universitatea de Medicina si Farmacie “Grigore T, Popa” a implinit 140 de ani de activitate. La ceremonia oficiala, prin care s-au marcatsi zilele institutiei de invatamant superior, a fost prezent si ministrul Sanatatii, fost absolvent al UMF Iasi.

Infiiintata in anul 1879, Universitatea de Medicinasi Farmacie “Grigore T Popa” este formata din patru facultati, la care sunt inscrisi aproape 9.000 de studenti. Din numarul total de cursanti, aproape 3.200 de tineri provin din strainatate. La ceas aniversar, cand mediul academic sarbatoreste 140 de ani de execelenta in educatie si medicina, prezent la ceremonii a fost siministrulSanatatii, fost cursant al UMF Iasi.

Universitatea de Medicina si Farmacie de la Iasi este singura din tara, cotata in Times Higher Education World University Rankings 2017-2018 si Times Higher Education 2018 New Europe.

La capitolul activitate si vizibilitate academica, UMF Iasi este pe primul loc in tara si se claseaza in primele 500 de universitati din lume.

Dupa ce termina rezidentiatul, cei mai multi absolventi de medicina raman in tara, sa profeseze. Sunt si tineri care aleg calea strainatatii, unde gasesc locuri de munca bine platite, dar si sisteme medicale bine puse la punct.

In schimb, imediat dupa terminarea facultatii, studentii straini pleaca din Romania. Asadar, facem doctori pentru altii si aproapepe gratis.Iasiul are cei mai multi student străini la Medicina din tara, care au absolvit anultrecut.Aproape 500.Strainii vin sa invete la Universitatea de Medicina si Farmacie Gr T Popa pentru ca aici sunt acceptati cu note mai mici decit in alte tari, iar taxa de scolarizare este chiar si de 5 ori mai mica fata de cele practicate de alte institutii de medicina din lume. Dupa 6 ani de scoala, extrem de putini dintre ei ramin sa faca medicina in taran oastra.Universitatea din Medicina si Farmacie „Grigore T. Popa” din Iasi are 4 facultati cu 8 specializari.