Ultimele transmisiuni online ale Operei ieșene

Opera Națională Română Iași va încheia săptămâna aceasta proiectul transmisiunilor online, inițiat în luna martie, ca urmare a pandemiei de coronavirus, care a generat imposibilitatea organizării spectacolelor obișnuite.

Instituția ieșeană va redifuza pe site-ul www.operaiasi.ro două dintre cele mai de succes producții proprii, care s-au bucurat de un real succes și în spațiul virtual, fiind vizionate de un număr de peste 20 000 de spectatori.Astăzi, de la ora 18:30, va fi transmis spectacolul de operă “Lucia di Lammermoor”, de Gaetano Donizetti, care poartă marca inconfundabilă a regizorului Andrei Şerban.

Conducerea muzicală a reprezentației jucată pe 25 septembrie 2014 este asigurată de maestrul Vlad Iftinca, de la Metropolitan Opera New York. Apoi, duminică, tot de la ora 18:30, va putea fi urmărită spectaculoasa reprezentație a operei-balet „Indiile galante”, de Jean Philippe Rameau, în regia maestrului Andrei Șerban, sub conducerea muzicală a dirijorului Gabriel Bebeșelea.

Spectacolul s-a jucat pe 20 noiembrie 2015. Ambele reprezentații vor putea fi urmărite gratuit. De luna viitoare, Opera Națională Română Iași va organiza spectacole în aer liber, detaliile urmând a fi stabilite în zilele următoare.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!