ULTIMĂ ORĂ. Președintele Iohannis: ”E extrem de îngrijorător! Președintele și-a făcut treaba”

Sharing is caring!

Președintele Klaus Iohannis a susținut în urmă cu puțin timp o declarație de presă, imediat după ce s-a anunțat un nou record de cazuri de coronavirus.

”Președintele și-a făcut treaba. PSD a căutat soluții pentru PSD, un pentru români. PSD controlează încă majorități în Parlament, împreună cu alții, precum UDMR-ul. PSD m-a acuzat că eu caut vinovați. Nu caut, îi cunosc și îi arăt cu degetul și o să îi arăt și astăzi.

În data de 25 iunie, CC stabilește că anumite articole sunt neconstituționale – am avut 460 cazuri noi, 10 decese. În 2 iulie, CC motivează această decizie – 450 cauzuri, 20 decese. Guvernul nu a putut să vină cu o nouă inițiativă în acel moment. În 6 iulie, PSD depune o inițiativă în Parlament – 250 noi cazuri, 18 decese. După care PSD începe să tragă de timp și această lege care putea să treacă repede, s-a dezbătut două săptămâni. Perioadă în care bolnavii au plecat acasă, nimeni nu a mai fost carantinat. Rezultatul? Îl vedem aici. PSD a creat această situație în Parlament, dar de ce? Un gest de un cinism inimaginabil. PSD, nemulțumit de reușitele Guvernul PNL, a vrut să creeze o criză sanitară, pentru ca la sfârșit să critice Guvernul. Pentru PSD nu contează că sute de români au murit și mii s-au îmbolnăvit.

1350 de pacienți, 35 de decese – noi, eu, Guvernul, autoritățile responsabile, suntem hotărâți să gestionăm și această criză. Astăzi am avut o discuție foarte aplicată și am convenit că este momentul să fim extrem de fermi și aplicați. Toate studiile făcute arată că 90% dintre români respectă regulile, vă mulțumesc! Cei care nu au înțeles, vor fi amendați. Este obligatoriu ca toată lumea să respecte normele pentru ca noi să putem stăpâni această pandemie. Avem peste 800 de paturi pregătite pentru ATI, peste 50% sunt ocupate. Avem nevoie de măsuri foarte ferme! Mă bazez pe voi, dragi români, să respectați aceste norme. Important este ca împreună să trecem peste această criză sanitară creată cu cinism de un partid din România.”, a declarat Klaus Iohannis.

shares