Ultima calatorie a reginei Elisabeta a II-a. Ceremonii impresionante la Londra

sicriu

Regatul Unit își ia astazi rămas bun de la Regina Elisabeta a II-a, care a condus țara timp de 70 de ani și 7 luni. Înmormântarea de stat a monarhului care s-a stins din viață pe 8 septembrie la vârsta de 96 de ani are loc la o capelă din incinta Castelului Windsor de lângă Londra.

Datorită înmormântării Reginei, luni este sărbătoare oficială în Marea Britanie. In aceasta dimineata s-a încheiat ceremonia publică de rămas bun care se desfășura la Palatul Westminster. Linia celor care doreau să-și aducă omagiul Reginei a fost limitată la opt kilometri din motive de securitate, iar așteptarea a variat între opt și 24 de ore.

Compania Reginei, Batalionul 1 de Gărzi de Grenadieri a transferat sicriul la Transportul de Armă de Stat al Marinei Regale. Porțile Abației Westminster au fost deschise pentru oaspeții de rang înalt încă de dimineata. Șefii statelor și guvernelor străine, regalitatea europeană și asiatică, precum și guvernatorii generali britanici s-au întâlnit la Spitalul Regal Chelsea pentru a fi duși la Abație cu autobuzul.

Potrivit ziarelor, o serie de lideri, printre care președintele SUA Joe Biden, președintele francez Emmanuel Macron și împăratul Japoniei Naruhito au călătorit separat din motive de securitate. Nu vor fi delegați din Rusia la înmormântare. Reporterilor ruși li s-a refuzat acreditarea și la eveniment. Numărul total de oaspeți la Abație se va ridica la aproximativ 2.000 de persoane.

La ora 15:00, sicriul va fi transferat într-un car funicular pentru a duce sicriul Reginei la Castelul Windsor. Slujba va fi condusă de decanul de Windsor, episcopul David Conner. Ulterior, sicriul va fi coborât în ​​cripta regală. Acesta va fi sfârșitul tuturor evenimentelor publice pe care țara le urmărește în direct din 9 septembrie.

Restul slujbei și ceremoniei de înmormântare pentru Elisabeta a II-a va avea loc în mod privat. Se știe că Regina va fi înmormântată la ora 21:30 ora Moscovei în Capela Memorială Regele George al VI-lea – partea specială a mormântului regal de sub biserică.