Uite greva, nu e greva! Haos în transporturi azi

foto_microbuze

Circulația autocarelor și a microbuzelor a fost dată peste cap astazi. Inițial transportatorii au anunțat că niciun microbuz ori autobuz nu va ieși pe traseu, însă unul din sindicate se răzgândise. Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorzati din Romania, care reuneste soferii de taxi si maxi-taxi, le-a cerut soferilor sa preia pasagerii, menționând că încearcă rezolvarea problemelor într-o întrevedere cu premierul Viorica Dăncilă.

Județele Mureş, Vaslui, Iaşi, Vrancea, Giurgiu, Botoşani, Gorj, Galaţi, Vâlcea, Hunedoara, Călăraşi, Neamţ, Braşov şi Constanţa au fost județele in care transportatorii nu au mai ieșit pe traseu astazi. La Iasi, de exemplu, nicio cursă de pasageri nu a circulat in aceasta dimineata cu plecare din Autogara Vest sau din cea de la gara.
Dupa ora 13.00 insa, transportatorii au anunțat că renunță la greva generală, iar cursele, în județele unde acestea au fost oprite, au fost reluate de la ora 14:00. Nemultumirile lor vor fi discutate martea viitaore, pe 16 octombrie, intr-o dezbatere la Parlament, a anuntat Federatia Operatorilor de Transport din Romania.

Greva din Transporturi a incetat

„La intervenţia conducerii Comisiei de transporturi din Camera Deputaţilor, protestul început în toată ţara de membrii Federaţiei Operatorilor Români de Transport – FORT încetează. Domnul Deputat Sorin Bota a comunicat conducerii FORT faptul că marţi, 16.10.2018, are loc o dezbatere având ca subiect situaţia generată de Ministrul Transporturilor şi a lansat către domnul preşedinte Augustin Hagiu invitaţia de a participa. FORT salută poziţia exprimată de Comisia de Transport din Parlament, raportat ordinului ce face obiectul protestelor organizate la nivel naţional şi va fi reprezentată la această dezbatere extrem de importantă”, se arată într-un comunicat FORT.

Transportatorii sunt nemulțumiți de un ordin al ministrului transporturilor Lucian Șova, care impune reguli mult mai dure pentru obținerea licențelor de trasnport și spun că acesta modifică regulile jocului în timpul jocului, în condițiile în care patronii de firme au făcut investiții majore în autobuze și microbuze.