UE: Doar o parte din populația Uniunii Europene poate fi vaccinată până în 2022

foto_vaccin

Doar o parte din populația Uniunii Europene poate fi inoculată împotriva noului coronavirus înainte de 2022, au declarat oficialii UE într-o ședință internă, deoarece vaccinurile pe care blocul le asigură s-ar putea să nu se dovedească eficiente sau să nu fie fabricate în doze suficiente, relatează Reuters.

Blocul de 27 de națiuni, cu o populație de 450 de milioane, a rezervat peste 1 miliard de doze de potențiale vaccinuri COVID-19 de la trei producători de medicamente. Se negociază cumpărarea în avans a încă un miliard de flacoane cu alte companii.

Nu vor exista suficiente doze de vaccinuri Covid-19 pentru întreaga populație înainte de sfârșitul anului 2021”, a declarat un oficial al Comisiei Europene diplomaților din statele UE într-o ședință cu ușile închise, luni, a mărturisit pentru Reuters o persoană care a participat la aceasta. Un al doilea oficial a confirmat declarația.

Comisia UE a spus anterior că vaccinurile vor fi limitate „în etapele inițiale de desfășurare”, dar nu a clarificat niciodată cât va dura faza inițială.