Ucrainienii sustin ca Rusia nu controleaza centrele cheie din tara

trupe

Ucrainienii anunta ca Rusia nu controlează în prezent niciunul dintre centrele regionale cheie din Ucraina.

„Inamicul nu controlează niciun oraș care este centre regionale cheie. Respingem complet inamicul pe toate fronturile. Noaptea au avut loc raiduri aeriene, încercări de bombardare. Sistemele noastre de apărare aeriană au respins toate mijloacele de distrugere care zburau spre Harkov, Kiev, Cernihiv, peste Cerkasi. Mariupol a fost bombardat. Au existat unele încercări de a agrava situația în jurul Hersonului, Mykolayiv, dar forțele noastre armate țin linia cu curaj”, a spus Fedir Venislavsky, membru al Comisiei Radei Supreme pentru Securitate Națională, Apărare și Informații la postul de televiziune Ukraine 24.

El a remarcat că pozițiile de pornire pentru negocieri cu Rusia, argumentele pe care partea ucraineană le are la dispoziție sunt foarte importante și ii fac mai puternici. Potrivit acestuia, Ucraina intenționează să distrugă inamicul prin toate mijloacele dacă negocierile vor da rezultate negative.

După cum s-a raportat, în urma unei conversații între președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, și liderul belarus Alexander Lukașenko, s-a convenit ca delegația ucraineană să se întâlnească cu Rusia fără nicio precondiție la granița dintre Ucraina și Belarus, lângă râul Prypyat.

Potrivit serviciului de presă al Oficiului Președintelui Ucrainei, Lukașenko și-a asumat responsabilitatea pentru faptul că „pe timpul călătoriei, al negocierilor și al întoarcerii delegației ucrainene, toate avioanele, elicopterele și rachetele staționate pe teritoriul belarus vor rămâne pe sol.”

Anterior, fostul ministru al apărării al Ucrainei, șeful Centrului pentru Strategii de Apărare Andriy Zahorodniuk, a spus că, cel mai probabil guvernul Belarusului va decide cu privire la participarea forțelor sale armate la războiul cu Ucraina în viitorul apropiat.