Ucrainienii au informatia ca elitele ruse pun la cale un complot impotriva lui Putin

vladimir putin

Potrivit Serviciului de Informatii Ucrainean, citat de Daily Mail, elitele ruse au pus la cale un complot pentru a-l „otrăvi” pe Vladimir Putin și a numi un succesor care va restabili relațiile comerciale cu Occidentul.

Ucrainienii ar avea informatii ca un „grup de indivizi influenți” din Rusia a început să comploteze pentru a-l înlătura pe Putin din funcție. Serviciul de informații ucrainean spune că directorul FSB, Oleksandr Bortnikov, este omul ales pentru a-l înlocui pe Putin, acesta conducând agenția care a succedat temutei KGB.

Putin a fost directorul agenției de informații ruse înainte de a prelua rolul președinte. Atat el cat și Bortnikov au slujit împreună în KGB la Leningrad. Potrivit surselor, elitele sunt furioase de efectul invaziei Ucrainei asupra economiei ruse, care a fost puternic afectată de sancțiuni.

Directoratul șef al Informațiilor a declarat: „Se știe că Bortnikov și alți reprezentanți influenți ai elitei ruse iau în considerare diverse opțiuni pentru a-l înlătura pe Putin de la putere. În special, otrăvirea, boala bruscă sau orice altă „coincidență” nu sunt excluse.”

Bortnikov a căzut în dizgrația lui Putin după pierderile militare din primele trei săptămâni ale războiului din Ucraina, timp în care a demis și opt generali. Rusia a pierdut aproximativ 15.000 de militari în Ucraina.

O sursă a serviciilor secrete ucrainene a spus recent: „Este de remarcat faptul că Bortnikov a fost recent dezamăgit de dictatorul rus. Motivul oficial pentru dizgrația liderului FSB au fost greșelile de calcul fatale în războiul împotriva Ucrainei. Bortnikov și departamentul său au fost responsabili de analizarea stării de spirit a Ucrainei și a capacității armatei ucrainene”.

Se crede că Bortnikov are o rețea de persoane din interior care lucrează și trăiesc în Ucraina, unde a condus o rețea de agenți timp de mulți ani.

O sursă occidentală a declarat pentru Daily Mirror: „Aceste zvonuri și suspiciuni din interiorul cercului interior al Moscovei vor semăna semințele paranoiei și îndoielii în conducere”.