Ucrainenii sunt revoltati dupa afirmatiile fostului ministru roman, Andrei Marga

andrei-marga01

Fostul ministru de Externe al României, Andrei Marga, care se poziționează ca politolog, în cadrul prezentării cărții „Soarta democrației”, a spus că Ucraina ar trebui să cedeze teritorii Rusiei și celor trei vecini ai săi.

„Ne aflăm într-o situație absolut excepțională și spun cu toată responsabilitatea că Ucraina se află în granițele nenaturale. Trebuie să cedeze teritoriile Ungariei (Transcarpatia), Poloniei (Galicia), României (Bucovina) și Rusiei (Donbas și Crimeea). Acestea sunt teritoriile altor țări”, a spus el.

Marga a adăugat că, în prezent, conflictul poate fi rezolvat doar prin negocieri cu Rusia mediate de America, Germania și China.

Mai mult, Marga a spus că în Ucraina „nu vorbim de democrație”: „Mai este cale lungă până la democrație. Acolo sunt interzise petrecerile, iar televiziunea este controlată de unul dintre ei. Unii oameni foarte bogați pleacă din țară cu bani. Țara, din care pleacă oamenii cu bani, cu de toate, nu poate fi nici democratică, nici dezvoltată.”

La rândul său, ambasada Ucrainei în România a raspuns că astfel de declarații sunt inacceptabile în orice împrejurare: 

„Sunt o încălcare deosebit de flagrantă într-un moment în care Ucraina își apără eroic independența și securitatea întregii Europe”.

„Regretăm că fostul ministru al statului democratic european, Marga, face declarații care pun sub semnul întrebării principiile de bază ale dreptului internațional, în special inviolabilitatea frontierelor. Respectarea deplină a acestor principii este baza securității și stabilității pe continent” , au spus diplomații.