Ucrainenii sărbătoresc primul Crăciun ortodox din timpul invaziei ruse

ucraineni biserica

În toată Ucraina, oamenii au ieșit în stradă pentru a sărbători Crăciunul ortodox. Razboiul și temperaturile scăzute, au diminuat spiritul de sărbătoare. Dar un lucru este clar, ucrainenii sunt mai uniti ca niciodată.

In ciuda unui armistitiu anuntat de Vladimir Putin, pentru sarbatorirea Craciunului, atacurile rusești au continuat. Autoritățile ucrainene au declarat că Rusia a continuat să „terorizeze” civilii, loviturile soldandu-se cu cel puțin trei morți și 14 răniți.

Atacurile au fost constatate în cel puțin șase regiuni în ultimele 24 de ore. Printre acestea, lovituri s-au inregistrat în Herson, unde guvernatorul Iaroslav Yanushevych a declarat că un lucrător de urgență a fost ucis și șapte civili au fost răniți.

În estul regiunii Donețk, doi civili au fost uciși în Bahmut și în orașul Krasna Hora, aflat în apropiere. Alți șapte au fost răniți.

De asemenea, au fost observate lovituri în Harkov, Sumy, Mykolaiv și Zaporojie. În cea din urmă, 16 așezări ar fi fost lovite fiind avariate clădiri și situri de infrastructură critică.

Mr Putin had ordered his troops to cease attacks in Ukraine for 36 hours on 6 and 7 January, when Russian and Ukrainian people largely celebrate Christmas.

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)