Ucrainenii au identificat 10 soldați ruși care au comis atrocități în Bucha. Numele lor au devenit publice

Oamenii legii ucraineni i-au demascat pe primii zece militari din Brigada 64 Separată de Garzi cu Motor Pușca a Forțelor Terestre Ruse, implicați în crimele documentate din Bucha, regiunea Kiev, după ce rușii au fost forțați să se retragă din zonă.

Procurorul general al Ucrainei Iryna Venediktova a anunțat acest lucru pe Facebook, transmite Ukrinform.

Primul procuror a informat că soldații ruși sunt suspectați de maltratare a civililor și alte încălcări ale legilor și obiceiurilor războiului. Au fost publicate numele și fotografiile a 4 caporali, 4 soldați și 2 sergenti.

Într-un termen relativ scurt, ancheta a stabilit că, în timpul ocupației Buchei, acești militari obișnuiau să ia ostatici civili neînarmați, să-i facă să sufere de foame și sete, să-i țină în genunchi, cu mâinile legate cu cabluri și cu ochii lipiți, torturandu-i și bătandu-i. Au folosit pumni și paturi de pușcă. Oamenii au fost agresați pentru a obține de la aceștia informații despre locația Forțelor Armate și a unităților Forțelor Teritoriale de Apărare, în timp ce unii dintre ei au fost torturați fără niciun motiv. Militarii ruși au amenințat că își vor ucide victimele și chiar au organizat execuții false trăgând în direcția prizonierilor”, a scris Venediktova.

Potrivit Procurorului General al Ucrainei, ancheta are la dispoziție dovezi care demonstreaza că acești soldați ruși au jefuit localnicii, luându-le bunurile personale și aparatele de uz casnic drept „trofee”.

Procurorul General a remarcat că rolul și participarea fiecăruia dintre aceștia la infracțiunile menționate au fost stabilite prin eforturi de anchetă întreprinse în comun de procurori și poliție, precum și datorită datelor personale ale suspecților, culese de jurnaliştii Slidstvo Info.

Iryna Venediktova a făcut apel la posibili martori ai atrocităților de la Bucha să împărtășească informații despre implicarea personalului militar rus menționat la Parchetul Regional Kiev.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!