Ucrainenii acuza ca rusii au minat cladirile si infrastructura din Bucha iar in Zaporojie le promit bani invatatorilor ca sa predea in scoli dupa regulile lor

bucha

La părăsirea orașului Bucha din regiunea Kiev, trupele ruse au minat clădirile și infrastructura civilă, a anuntat pe Facebook, Statul Major al Ucrainei. Continuă retragerea unităților separate de pe teritoriul regiunilor Kiev și Cernihiv, precum și regruparea trupelor ruse, probabil pentru a crea grupuri de lovitură în direcțiile Slobozhansky și Donețk.

„Când au părăsit orașul Bucha, invadatorii ruși au minat clădirile civile, infrastructura și zonele din cadrul așezării”, se arată în raport.

În regiunea Zaporizhzhia, în orașul Enerhodar, pe teritoriul unei unități militare a Gărzii Naționale a Ucrainei, rușii continuă să rețină localnici. În plus, plănuiesc să organizeze așa-zisul referendum pe 4 aprilie în orașul Tokmak. A fost au anunțata deja populația locală despre acest eveniment.

Orașul Melitopol este controlat temporar de armata rusă, care plaseaza sisteme de artilerie în zonele rezidențiale.

„Invadatorii ruși nu renunță la ideea de a introduce procesul educațional în instituțiile de învățământ după propriile standarde și în limba rusă în aprilie 2022. Educatorilor care acceptă să predea discipline li se promite o recompensă bănească. De asemenea, invadatorii ruși continuă încercările de a distribui așa-numitul „ajutor umanitar” locuitorilor locali. În același timp, ei confiscă ajutorul umanitar ucrainean care vine din orașul Zaporojie”, se arată în raport.