Ucraina va sprijini Moldova sa nu escaladeze situația din Transnistria

Ucraina va sprijini Moldova sa descurajeze escaladarea situației din Transnistria pentru a împiedica Rusia să creeze o altă linie de front acolo.

Ministrul ucrainean de externe Dmytro Kuleba a spus acest lucru la o întâlnire comună cu omologul său danez Jeppe Kofod luni la Kiev, răspunzând la o întrebare a unui corespondent Ukrinform.

El a menționat că Ucraina va continua să susțină suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova și să coopereze cu țara în acest domeniu, „în ciuda faptului că, sincer vorbind, ne așteptam la un răspuns mai bun din partea Moldovei la cererile noastre de sprijin la începutul invaziei ruse.”

„Moldova nu are nevoie de o altă linie de front în Transnistria, Ucraina nu are nevoie de această linie de front. Sunt convins că nici Europa nu are nevoie de ea. Prin urmare, vom reține împreună escaladarea și vom ține situația sub control”, a spus Kuleba.

Potrivit ziarului britanic The Times citând surse militare ucrainene, există un „număr de factori” care indică un atac în viitorul apropiat asupra Moldovei.

O anumită activitate se observă deja în aeroportul din Tiraspol, capitala nerecunoscutei republici Transnistria. Rușii ar putea încerca să-și transfere trupele pe avioane Il-76 și elicoptere care decolează in Crimeea ocupată. În același timp, în capitala Moldovei, Chișinău, urmează să fie organizate proteste și revolte.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!