Ucraina sustine ca se pregateste un acord Rusia-Iran privind furnizarea de rachete balistice

Serviciul de informații militar al Ucrainei a confirmat informațiile privind pregătirea unui proiect de acord privind furnizarea de rachete balistice iraniene către Rusia, a declarat Agenția Principală de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei.

„Înțelegem amenințarea de a folosi rachete balistice împotriva statului nostru, așa că astăzi diplomația noastră, informațiile militare și alte structuri sunt foarte active si lucrează din greu pentru a demonstra comunității mondiale cât de periculoase sunt livrările de arme ale Iranului către Rusia”, a spus purtătorul de cuvânt al organizației, Vadym Skybytsky.

Potrivit acestuia, există dovezi reale ca Iranul și-a schimbat poziția și a încetat să-și nege implicarea în furnizarea de arme către Rusia.

„Conform informațiilor militare ucrainene, în această vară Rusia a semnat un contract cu Iranul pentru furnizarea a aproximativ 1.750 de vehicule aeriene fără pilot de două tipuri – Shahed și Mohajer. Primul lot de astfel de UAV-uri care au venit în Rusia a fost de aproximativ 350 de unități, al doilea de aproximativ 250 de unități”, a spus el.