Ucraina legalizază Bitcoinul

bitcoin

Parlamentul ucrainian a adoptat o nouă lege care legalizează şi reglementează moneda digitală, Ucraina devenind astfel a cincea țară, care în ultimele 35 de zile, adoptă un set de reguli pentru piaţa monedelor virtuale.

Votul a fost aproape unanim, iar proiectul a fost propus din 2020. Acum urmează ca legea să fie semnată de președintele Volodimir Zelenski.

Până acum, ucrainienii puteau cumpăra și schimba criptomoendele, dar companiile şi exchange-urile cu expunere pe crypto erau atent supravegheate de forţele de ordine.

Autoritățile au avut o abordare ofensivă, susținând că facilitau spălarea banilor, iar în august o rețea de piata criptomonedelor a fost blocatp de Serviciul de Securitatea din Ucraina.

În noua legislaţie sunt specificate modalităţi de protecţie anti-fraudă pentru persoanele care deţin bitcoin şi alte monede digitale. Dacă legea va fi semnată de preşedinte, activele digitale, portofelele digitale şi cheile private vor deveni termeni prevăzuţi în legea ucraineană.

Ucraina nu va adopta Bitcoinul ca mijloc oficial de plată, moneda nefiind pusă în aceeaşi categorie cu grivna, moneda naţională a Ucrainei.

Până în 2022, ţara plănuieşte să deschidă piaţa criptomonedelor către businessuri şi investitori, potrivit Kiev Post.

Bitcoin a scăzut cu 1,46% în ultimele 24 de ore, arată datele agregate de CoinDesk, ajungând în prezent la aproape 46.000 de dolari. Volumul tranzacţionat în acelaşi interval de timp este de 1,12 miliarde de dolari. Ethereum, a doua cea mai valoroasă criptomonedă, este pe plus cu 1%, în timp ce Cardano şi Dogecoin au crescut cu 4,2% şi, respectiv, 0,35%.

sursă: știripesurse