Ucraina ironizeaza apelul la pace al Ungariei

steag ucraina

„Negocierile privind încheierea războiului fără participarea Ucrainei sunt posibile doar în visele politicienilor maghiari individuali”, a spus purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean de Externe, Oleg Nikolenko, într-o postare pe Facebook, comentând apelul ministrului ungar de externe Peter Szijjarto ca președinții SUA și Rusiei să poarte negocieri pentru a pune capăt războiului.

„Ministrul ungar de externe ar putea face un serviciu mult mai mare umanității dacă ar înceta să mai facă jocul rușilor. Negocierile privind Ucraina fără Ucraina însăși sunt posibile doar în visele unor politicieni maghiari individuali”, a declarat el.

Nikolenko a precizat că Ungaria „nu este în măsură să decidă când ar trebui să înceapă negocierile de pace”.

„Budapesta a avut oportunitatea de a contribui la câștigarea păcii în Ucraina și în Europa, dar a ales cealaltă parte a istoriei. Dacă lui Peter Szijjarto îi pasă cu adevărat de încheierea războiului cât mai curând posibil, avem un sfat: înainte de următoarea vizită la Moscova sau Minsk, vizitați Bratislava. Slovacia înțelege perfect amenințările actuale din Europa. Suntem siguri că colegii noștri slovaci ar putea să îi dea [lui Szijjarto] sfaturi înțelepte”, a declarat Nikolenko.

Ieri, Szijjarto a subliniat necesitatea unor negocieri directe între președinții american și rus, Joe Biden și Vladimir Putin, pentru a pune capăt războiului.