Ucraina exporta Romaniei energie electrica. Se pregateste sa vanda si Germaniei

energie electrica

Ucraina exportă energie electrică într-un număr de țări din UE și este gata să înceapă livrările către Germania. Prim-ministrul ucrainean Denys Shmyhal a declarat acest lucru într-un interviu acordat DPA.

„Ucraina își exportă în prezent energia electrică în Moldova, România, Slovacia și Polonia. Dar suntem destul de pregătiți să ne extindem exporturile către Germania”, a spus premierul.

Shmyhal a spus că Ucraina are suficientă electricitate datorită centralelor nucleare. El intenționează să vorbească despre detaliile acestei propuneri în timpul unei vizite la Berlin și Bruxelles.

Prim-ministrul ucrainean este programat să sosească astazi la Berlin pentru o întâlnire cu cancelarul federal Olaf Scholz, care este programată maine.

Ucraina exportă zilnic între 400 și 700 de megawați de energie electrică către Uniunea Europeană și Moldova, potrivit Die Welt.

Shmyhal a anunțat de mai multe ori dorința Ucrainei de a crește cotele de export pentru UE. El crede că acest lucru ar fi foarte bun pentru ambele părți – UE va primi mai multă energie, iar Ucraina va primi moneda străină de care are nevoie.