Ucraina cere Occidentului sa investeasca mai mult in industria de armament

Kievul cere democrațiilor occidentale să crească investițiile în armament, afirmând că producția fabricilor din întreaga lume este cu mult sub nivelul necesar.

Într-un interviu, ministrul ucrainean al Industriilor Strategice, Oleksandr Kamyshin, a declarat pentru POLITICO că țările occidentale trebuie să accelereze producția de rachete, obuze și drone militare cât mai aproape de liniile de front.

“Lumea liberă ar trebui să producă suficient de mult pentru a se proteja”, a declarat Kamyshin, aflat într-o misiune în capitala Germaniei pentru a convinge producătorii de arme să investească în Ucraina devastată de război. “De aceea, trebuie să producem mai multe arme și mai bune pentru a rămâne în siguranțăDacă adunați toate capacitățile mondiale de producție de armament, de producție de muniție, nu vor fi suficiente pentru acest război”, a spus Kamîșin despre situația de pe cei peste 1.000 de kilometri de front activi ai Ucrainei.

În timp ce Forțele de Apărare ale Israelului continuă să lovească Gaza și luptele se intensifică de-a lungul liniei de contact din Ucraina, armatele consumă muniția într-un ritm nemai întâlnit în ultimele decenii. Factorii de decizie politică se întreabă dacă aliații occidentali pot sprijini ambele țări cu sisteme de apărare aeriană și artilerie în același timp.

Răspunsul, spune Kamyshin, este de a începe să construiască facilități de producție acum. “Ceea ce se întâmplă acum în Israel arată și dovedește că industria de apărare la nivel global este o destinație pentru investiții de zeci de ani”, a spus el.

De când a început războiul Rusiei împotriva Ucrainei, în februarie 2022, guvernele occidentale au canalizat arme către Kiev. Aceasta include sute de mii de cartușe de artilerie, vehicule blindate și alte echipamente.

Dar, pe măsură ce războiul continuă, Kievul a schimbat direcția – numindu-l pe Kamyshin, fostul șef al căilor ferate ucrainene de stat, în funcția de ministru al industriilor strategice. Ucraina, care a fost în trecut un important centru militar în Uniunea Sovietică, încearcă acum să crească producția de vehicule blindate, muniție și sisteme de apărare aeriană, a declarat acesta, și dorește ca partenerii occidentali să investească.

Un pas cheie este așteptat marți, când cancelarul german Olaf Scholz și premierul ucrainean Denys Shmyhal vor anunța o nouă societate mixtă între Rheinmetall și Ukroboronprom, o companie ucraineană de apărare, a declarat Kamyshin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *