Ucraina a ridicat un MiG-29 pentru a forța aterizarea unui avion care dusese țigări de contrabandă în România

avion caputrat

În dimineața zilei de 7 august, grănicerii departamentului Porubne din deta­șamentul Cernăuți au înregistrat un zbor ilegal al unei aero­-nave An-2 peste regiunea Ivano – Frankovsk.

De fapt, aeronava a zburat din Ucraina în România și înapoi, după cum a fost raportat acest lucru pe site-ul Serviciului de Stat al Grănicerilor din Ucraina, informația fiind peluată și diseminată ulterior de mai multe publicații din țara vecină.

Văzând aeronava An-2, grănicerii ucraineni au raportat mai departe imediat Unității de Apărare Aeriană a Forțelor Aeriene din Ucraina. De pe  aerodromul militar s-a ridicat în aer o aeronavă militară pentru a determina aterizarea aero­-navei suspectă de contrabandă și, în orice caz, de trecere frauduloasă a frontierei ucraineano-române. Astfel, la ora 7:30, avionul civil An-2 a fost interceptat de un MiG-29 al Brigăzii de aviație tactică „Oleksandr Pokryshkin” Sevastopol, potrivit presei din țara vecină care citează, la rândul său, din contul de facebook al Comandamentului Forțelor Aeriene. MiG-ul a forțat pilotul de pe An-2 să ate­rizeze pe un aerodrom unde, în ciuda încercărilor contrabandiștilor de a fugi, au fost prinși de oamenii legii.

Sursa text/foto: Obiectiv de Suceava