Ucraina a anuntat că l-a ucis pe comandantul flotei rusești din Marea Neagră

Forțele speciale ucrainene au declarat luni că amiralul Viktor Sokolov, comandantul Flotei ruse a Mării Negre, a fost ucis într-un atac ucrainean de săptămâna trecută asupra cartierului general al flotei din portul Sevastopol din Crimeea.

Ministerul rus al Apărării nu a răspuns imediat când Reuters i-a cerut să confirme sau să infirme că Sokolov a fost ucis în atacul din Crimeea, pe care Rusia a confiscat-o și anexat-o în 2014.

Armata ucraineană a declarat că atacul de vineri a vizat o reuniune a conducerii marinei ruse din orașul Sevastopol.

„În urma atacului asupra sediului Flotei rusești din Marea Neagră, 34 de ofițeri au murit, inclusiv comandantul Flotei rusești din Marea Neagră. Alți 105 ocupanți au fost răniți. Clădirea sediului nu poate fi restaurată”, au declarat forțele speciale pe aplicația de mesagerie Telegram.

Nu a fost imediat clar cum au numărat forțele speciale ucrainene morții și răniții din atac. Fiecare parte a exagerat uneori pierderile inamicului de la inceputul razboiului, în urmă cu 19 luni, și fiecare spune puține lucruri despre propriile pierderi. Oficialii instalați de Rusia au confirmat vineri atacul ucrainean, spunând că cel puțin o rachetă a lovit sediul flotei.

Kievul a intensificat atacurile în Marea Neagră și în Crimeea, în timp ce forțele ucrainene continuă o contraofensivă de aproape patru luni pentru a recupera teritoriul ocupat de Rusia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *