Ucigașul lui Caiac, liderul lumii interlope din Oltenia, a fost arestat de FBI. Cătălin Mavrichie era implicat în SUA într-o rețea specializată în clonarea de carduri bancare

catalin-mavrichie-asasin-caiac-craiova-eliberat-conditionat-13-ani-crima-738701

Ucigașul celebrului lider interlop craiovean Mihai Pîrvu, zis Caiac, a fost arestat în SUA, unde reușise să ajungă, în mod fraudulos, la scurt timp după ce a fost eliberat condiționat din penitenciar. Potrivit unor surse judiciare, Cătălin Mavrichie aderase la o grupare formată din imigranți români, din care ar fi făcut parte și vloggerul asociat lumii interlope Niky Percea, ajuns, la rândul său, ilegal în America.

Considerat liderul incontestabil al lumii interlope din Oltenia, Mihai Pîrvu, zis Caiac, a fost ucis, în vara lui 2008, de Cătălin Marian Mavrichie, care l-a împușcat după o partidă de poker. Cei doi bărbați s-au certat după ce Mavrichie a pierdut 50.000 de euro și l-a acuzat pe Caiac că ar fi trișat.

Conflictul a degenerat, iar Caiac l-ar fi atacat cu o sabie, în timp ce Mavrichie a folosit un pistol cu glonț. Judecat în stare de arest, Mavrichie a fost condamnat, în cele din urmă, la 18 ani de detenție, însă a fost eliberat condiționat după ce a executat 13 ani.

Pentru că nu putea să rămână în Craiova, acesta a ales să plece din țară și să ajungă, ilegal, pe teritoriul SUA. Aici, conform unor surse din rândul anchetatorilor, Cătălin Mavrichie ar fi intrat într-o grupare formată din imigranți români, condusă chiar de niște craioveni.

Gruparea s-ar fi ocupat atât de clonarea cardurilor bancare, cât și de fraudarea statului american, prin încasarea ilegală, cu acte false, a unor ajutoare acordate firmelor afectate de restricțiile impuse în perioada pandemiei de COVID-19.

La începutul lunii martie, autoritățile federale americane ar fi început destructurarea grupării și au demarat un val de rețineri.

Printre primii suspecți care au ajuns în arest a fost Valentin Andrei Hojbotă, zis Niky Percea, cunoscut în mediile infracționale din România ca vlogger. Niky Percea avea un cont deschis pe TikTok, unde conversa pe diferite teme cu foști deținuți, dar și cu urmăritul internațional Cristian Rizea, fost deputat condamnat definitiv la 4 ani și 8 luni de închisoare, pentru trafic de influență și spălare de bani.