Uber tatoneaza piata din Iasi

uber

Dupa Taxify si celebrul Uber recruteaza soferi pentru a intra in Iasi. Compania a anuntat ca este interesata sa intre in fiecare oras din Romania iar Iasul nu face exceptie. Pe site-ul oficial al companiei, la cateva ore dupa ce s-a postat mesajul „Uber e metoda cea mai bună de a călători prin Iași. Descarcă aplicaţia şi obţine o cursă în câteva minute”, acesta a disparut.  Uber este o companie americană care a dezvoltat o aplicație pentru tablete și smartphone-uri care le pemite clienților să comande taxiuri.

Uber a lansat aplicația pentru iPhone în anul 2010, oferindu-le clienților posibilitatea de a închiria rapid limuzine cu șofer. Ulterior, pe fondul competiției cu jucători mai mici, compania le-a oferit clienților și posibilitatea de a comanda taxiuri sau mașini cu tarife mai mici decât limuzinele.

Aplicația permite pasagerilor să se conecteze direct prin GPS-ul telefonului mobil cu cea mai apropiată mașină cu șofer înregistrată în baza de date a Uber.

Contractarea serviciului și plata se desfășoară exclusiv prin intermediul Uber și nu personal cu șoferul. La destinație, pasagerul nu achită fizic nimic. Tariful este calculat de program în funcție de distanță, viteză și condițiile de trafic.

Serviciile nu se plătesc fizic, contravaloarea călătoriei este reținută în mod automat de pe cardul clientului prin intermediul contului de client. Șoferii își primesc banii într-un depozit și au dreptul la o anumită cotă din nota de plată, restul rămânând companiei. Uber nu lucrează cu companii de taxi obișnuite, ci cu companii de transport și cu șoferi individuali. Șoferii înscriși în aplicație pot munci când vor și cât vor

Intrarea Uber si Taxify pe piata din Iasi produce ingrijorare in randul taximetristilor. Acestia doresc ca ambele companii sa intre in legalitate, sa plateasca taxe si impozite la stat ca toti ceilalti.