UAIC vrea să cumpere sediul Universității Apollonia

1280px-Casa_Beldiman-Penescu

Universitatea „Al.I.Cuza” este interesată să achiziționeze Casa Beldiman – Penescu, actual sediu al Universității Apollonia, clădire monument istoric care se află în Păcurari, în apropiere de Biblioteca Centrală Universitară.

Așa cum APIX.ro a anunțat recent, Apollonia a scos la vânzare imobilul la finalul anului trecut, la un preț de 3,8 milioane euro. În schimb, UAIC vrea o evaluare independentă a valorii clădirii. Din acest motiv, va contracta servicii de evaluare financiară, potrivit unui anunț publicat pe site-ul celei mai vechi universități din țară.

Conform sursei citate, raportul de evaluare va fi întocmit în concordanță cu standardele profesionale de evaluare a bunurilor ANEVAR și a ghidurilor de evaluare în domeniu, aprobate în 2022.

Clădirea are o suprafață construită de 1.760 mp, iar cea utilă este de 1.524 mp. Pe terenul aferent imobilului sunt amenajate 15 locuri de parcare. Monumentul istoric are 4 niveluri, iar ultimele reparații capitale datează de la începutul anilor 2000.