UAIC va construi o parcare supraterană, cu cinci niveluri, în spatele universității

Universitatea „Al.I.Cuza” va construi o parcare supraterană, cu cinci niveluri, în spatele universității, în zona turnului de apă, planul urbanistic zonal (PUZ) urmând a fi aprobat de către consilierii locali până la finalul acestui an.

Parcarea supraterană va fi dispusă pe patru niveluri: subsol, demisol, parter și 2 etaje, conform documentației urbanistice consultate de APIX.ro. Proiectul de hotărâre de Consiliu Local (CL) a fost publicat recent de Primăria Iași. Înălțimea maximă a construcției este redusă, de 8 metri.

„În zona propusă pentru amplasarea noii construcții, accesul rutier și pietonal se realizează în principal din strada Toma Cozma, ce va fi amplificat în imediata apropiere a accesului în incintă, dar se poate accede și din bulevardul Carol I, și din str. Titu Maiorescu”, se arată în proiectul de PUZ.

Pe amplasamentul propus sunt amenajate în prezent locuri de parcare la nivelul solului, iar oficialii UAIC spun că ridicarea unei construcții multietajate va aduce un număr suplimentar de locuri disponibile. „Parcarea multietajată propusă va fi de tip P2, ceea ce presupune asigurarea în clădire a două accesuri cu un fir de circulație pe sens, sau un acces cu două fire de circulație. Pentru a fluidiza traficul spre și dinspre parcare, sectorul dintre zona edificabilă și str. Toma Cozma va fi semaforizat”, se mai precizează în proiect.

Potrivit sursei citate, semaforul este necesar întrucât breteaua de legătură nu poate fi lărgită având în vedere construcțiile existente în imediata apropiere: corpul A al Universității și fosta policlinică pentru elevi și studenți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *