UAIC Iasi | Simulatorul de Cariera, stagii de practica

foto_studenti

80 de studenţi ai Universităţii ‘Alexandru Ioan Cuza’ din Iaşi vor beneficia de stagii de practică în cadrul proiectului ‘Simulator de Carieră’, implementat de Fundaţia Dreptul la Educaţie şi al cărui obiectiv general este de a creşte gradul de angajabilitate a 130 de studenţi din regiunile Nord Est şi Sud Est prin participarea la programe de învăţare la locul de muncă. Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creşterea gradului de angajabilitate a 130 de studenţi din regiunile Nord Est şi Sud Est, prin participarea la programe de învăţare la locul de muncă.

Proiectul contribuie la atingerea obiectivului specific al programului, întrucât îşi asumă că cel putin 44% din studenţii care au parcurs programul de învăţare la locul de muncă organizat prin proiect îşi vor găsi un loc de muncă în cadrul partenerului 2 dar şi la alte companii, ca urmare a sprijinului primit”, se arata in comunicatul de presa UAIC Iasi

Beneficiile vizate la nivelul grupului-ţintă se vor repercuta la nivel local, regional şi naţional. Pentru Universitatea ‘Alexandru Ioan Cuza’ din Iaşi sunt alocate studenţilor 80 de locuri de practică pe parcursul celor 2 ani. Studenţii vor primi o bursă pe perioada stagiului de practică, iar la final va fi organizată o competiţie profesională la care vor participa toţi studenţii care au urmat stagiul de practică, în urma căreia vor fi acordate premii în bani. Coordonatorul proiectului, din partea Universităţii ‘Alexandru Ioan Cuza’ din Iaşi , este prof. dr. abil. Bogdan Capraru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *