TVA de 5% pentru livrarea de energie termică, în lunile de iarnă, pentru populație și instituții publice

energie termica

Guvernul aprobă reducerea TVA la 5% pentru livrarea de energie termică, în lunile de iarnă, a precizat premierul Nicolae Ciucă, la începutul ședinței de guvern de astăzi. Timp de 5 luni pe an, din noiembrie până în martie se va aplica TVA redus la energia termică.

„Vom stabili ca, de la 1 ianuarie, să fie aplicată cotă a taxei pe valoare adaugată de 5% pentru livrarea de energie termică, atât pentru populație cât și pentru școli, spitale și alte instituții publice. Măsura se va aplica pe perioada lunilor de iarnă, pentru atenuarea impactului creșterii prețurilor”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Începând cu 1 ianuarie 2022 se aplică o cotă de TVA de 5% pentru livrarea de energie termică, atât pentru populație, cât și pentru școli și spitale și alte instituții publice, pentru atenuarea impactului creșterii prețurilor. Măsura are aplicare 5 luni, între 1 noiembrie 2021 – 31 martie 2022.

Măsura vine în sprijinul populației și al instituțiilor publice pentru a limita impactul creșterii facturilor la energia termică.

Se va aplica o cotă redusă de TVA de 5%, în mod individual sau în comun cu altă persoană fizică/alte persoane fizice a unei singure locuințe a cărei valoare depășește suma de 450.000 lei, dar nu depășește suma de 700.000 lei, exclusiv TVA, reprezentând echivalentul în lei a aproximativ 140.000 euro.