Turneu de elită pentru copii, organizat la Iași

DSC_5468

În perioada 11-13 iunie, la Iași va avea loc unul dintre cele mai puternice turnee de fotbal pentru copii organizate în ultima perioadă în orașul moldav. Organizat de Academia Didi Iași, turneul ”Didi Premier Cup” va reuni la start 32 de echipe structurate pe patru categorii de vârstă, grupe de copii născuți în anii 2011, 2012, 2013 și 2014, evenimentul având și caracter internațional prin participarea a două formații de peste Prut, Academiile Chișinău și Radu Rebeja.

Organizatorul turneului spera ca Didi Premier Cup sa devina unul de traditie. De asemenea, in timp ar putea sa creasca valoarea competitiei prin cooptarea grupelor de copii apartinand unor cluburi din Liga 1.

Didi Florean – presedinte Academia Didi Iasi:

„Ne-am gândit să facem un turneu, primul turneu la terenul nostru și în colaborare cu primăria Tomești, pentru copiii ăștia minunați. Noi de fapt am mai făcut un mini-turneu săptămâna trecută la grupa de 2009, care e cea mai mare categorie de vârstă la momentul asta din clubul nostru. Eu îmi doresc, copiii să joace foarte bine înaintea rezultatelor, asta îmi doresc prima dată”

La fiecare categorie de varstă vor fi doua grupe a cate patru echipe, iar primele doua clasate se vor califica în semifinale. Academia Didi Iași va participa cu echipele 2011 pregatite de antrenori Liviu Niță și Didi Florean), 2012 sub conducerea lui Robert Gucianu, 2013 și 2014 antrenate de Bogdan Curpăn și Răzvan Macovei.