Turkish Airlines a inclus Iasul între noile destinatii pe care intentioneaza sa le deschida de pe cel mai mare aeroport din regiune

aeroport

 

Aeroporturile din Iasi si Timisoara apar în lista viitoarelor destinatii din România pe care Turkish Airlines vrea sa le deschida de pe Aeroportul din Istanbul. Pentru Iasi, ar fi o legatura directa cu unul dintre cele mai importante hub-uri internationale. În prezent, Turkish Airlines are curse în România doar de la Bucuresti si Cluj-Napoca. De asemenea, exista zbor direct si de la Chisinau la Istanbul – doua zboruri zilnice, alaturi de ale altor companii.

Pe lânga cele doua aerogari românesti, compania nationala turca mai are în vedere, printre altele, stabilirea de zboruri spre Cracovia (Polonia), La Coruna (Spania), Nantes (Franta) si Bergen (Norvegia), în Europa, dar si catre Rio de Janeiro si Sydney, între cele mai îndepartate.

Discutiile cu cei de la Turkish Airlines pentru stabilirea unui zbor direct Iasi-Istanbul sunt mai vechi, ele fiind mentionate în ultima conferinta de presa a directorului general al Aeroportului Iasi, Romeo Vatra. Pe de alta parte, împreuna cu vicepresedintele CJ Marius Danga, Romeo Vatra a abordat acest subiect la Istanbul, în septembrie, la o întâlnire cu liderii companiei turce. Discutiile vor continua si luna aceasta, directorul Aeroportului Iasi declarându-ne ca „sunt optimist cu privire la deschiderea acestei rute in viitorul apropiat”.

Deschiderea noilor linii de zbor din România este posibila nu atât datorita uriasei flote aero a Turkish Airlines (370 de avioane, anul trecut), cât existentei sloturilor – intrari în programul zborurilor – pe Aeroportul „Atatürk” din Istanbul. Astfel, „pe rutele Cluj-Napoca – Istanbul si Iasi – Istanbul vor fi disponibile un total de 21 de zboruri dus-întors pe saptamâna”, preciza portalul BoardingPass.ro la sfârsitul lunii trecute. Dar, asa cum am mentionat, dintre cele doua aeroporturi doar Clujul are Istanbulul între destinatii, cu patru zboruri saptamânale operate de Turkish Airlines.