Turiștii care merg cu câinii pe plajă și nu respectă regulile riscă amnezi de până la 10.000 lei

foto: mobilepet

O nouă propunere legislativă care prevede eliminarea interdicției pe care o au turiștii de a-și aduce animalele de companie pe plajele turistice de pe litoralul Mării Negre va merge la promulgare prin decret prezidențial.

Persoanele cu animale de companie sunt obligate să aibă la ei pungi, pentru a aduna fecalele animalelor şi a le arunca apoi la coșurile de gunoi, în caz contrar riscă o amendă cuprinsă între 1.000 şi 10.000 lei.

Totodată, în timpul sezonului estival, acest lucru se va face numai cu acordul operatorilor plajelor turistice, iar animalele vor trebui ținute în zgardă sau ham și lesă.

„Accesul persoanelor fizice însoțite de animale de companie, pe plajele litoralului Mării Negre utilizate în scop turistic, este permis oricând în afara sezonului estival. Pe durata sezonului estival, accesul persoanelor fizice însoțite de animale de companie, pe plajele litoralului Mării Negre utilizate în scop turistic, este permis numai cu acordul operatorilor de plaje (…). Accesul cu animale de companie pe plajele litoralului Mării Negre utilizate în scop turistic este permis, indiferent de perioada din an, cu condiția ca animalele de companie să fie ținute în zgardă sau ham și lesă”, este precizat în proiectul amintit.

Indiferent de perioada anului, va fi permis accesul liber, inclusiv fără acordul operatorilor plajelor turistice, pentru câinii utilitari ai persoanelor cu dizabilităţi și pentru câinii din dotarea Ministerului Afacerilor Interne.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!