Turista din Romania ucisa de rechin in Egipt

rechin

Două femei au fost ucise în atacurile cu rechini în Marea Roșie a Egiptului, la sud de orașul Hurghada, a anunțat duminică Ministerul egiptean al Mediului.

Două surse au declarat pentru Reuters că, trupul unei turiste din România în vârstă de 40 de ani a fost descoperit la câteva ore după un atac în care a murit o austriacă de 68 de ani. Ambele atacuri au avut loc la 600 de metri unul de celălalt, în largul coastei Sahl Hasheesh, potrivit surselor.

Ministrul a declarat că a fost format un comitet pentru a examina circumstanțele atacurilor și orice motive științifice din spatele acestora. De asemenea, a menționat că guvernatorul Mării Roșii, generalul-maior Amr Hanafi, a emis un ordin de suspendare a tuturor activităților în zona din jurul atacurilor.

Prima victimă a fost transferată la un spital privat local, a declarat pentru Reuters o sursă de la Direcția pentru Afaceri de Sănătate la Marea Roșie. El a adăugat că au existat încercări de resuscitare, dar ea a murit din cauza rănilor suferite.