Turismul, principala cauză a îmbolnăvirilor cu noul coronavirus

Sharing is caring!

Prezent la Iasi, ministrul Sănătății a spus clar  care este cauza numarului mare de imbolnaviri cu noul coronavirus.

Zonele de vacanta sunt principalele focare de covid-19, apoi sunt urmate de zonele in care numarul navetistilor este ridicat.

Nelu Tataru a spus in cadrul vizitei la Iasi, care este cauza numarului mare de imbolnaviri. 

Pe primul loc clasat este turismul, urmat de exceptiile din zonele cunoscute cu un numar mare de navetisti.

Nelu Tataru- ministrul Sanatatii

Am făcut pe anumite zone. Noi avem în acest moment in Argeș, Dâmbovița, Prahova, în general sunt de activițăți economice, de transport  navetist, intrajudetean . Pe locul trei ar veni turismul ,dar în celelalte regiuni, majoritatea sunt din turism, dar in celelalte regiuni majoritatea sunt din turism. 

Sezonul estival aduce si un  numar ridicat de noi cazuri. Ministrul sanatatii spune ca cei mai multi dintre pacienti s-au infectat in vacanta.

Tataru a confirmat  faptul ca 60% din infectatii din Iasi au fost cel putin intr-o statiune de vacanta. 

Acesta a atras atenţia si asupra pericolului, care nu a trecut, şi a făcut apel la solidaritatea medicilor de alte specialităţi decat infecţioase, ATI sau medicina de urgenta.

Nelu Tataru- ministrul Sanatati

Sunt  spitale care sunt la capacitate maximă , cum au fost cele din Galați, acel tir ATI este liber, nu este folosit in acest moment. Sunt cele din Ploiești și din Piteși unde sunt pline. Cel din Timișoara . când am fost eu, acum 2 zile era la o capacitate de 6 din 12 locuri. În general sunt acele județe pe care le știm : Argeș, Prahova, Dâmbovița. Galați, Brașov și București. Iașul are un parcurs pe care îl vedem cu toate paturile sunt ocupate, dar niciun pacient nu este pe ventilator .Înseamna că avem o situație intermediară  în care este o ventilație  noninvazivă, dar suportul de oxigen este absolut necesar în această patologie. În măsura în care avem  evoluție favorabilă, acești  pacienți vor fi repuși pe secții  și  cei care se agravează reiau  locurile  în aceste   paturi. 

Medicii sunt incurajati sa reziste presiunii, pentru ca greul inca nu a trecut, spune Ministrul. 

shares