Turismul din România, în ascensiune

foto_statistica

Firmele din  domeniul hotelier înregistrează creșteri pe toate planurile, arată un studiu realizat de Termene.ro.

Astfel,  companiile din domeniul hotelier au inregistrat venituri care au depasit  5,5 miliarde de  lei în anul 2018. Vorbim despre o cifra în creștere cu 10% față de anul anterior și cu 18% în raport cu 2016, când companiile de profil au raportat venituri de 4,66 miliarde lei.

Aceste cifre demonstreaza ca profitul  companiilor din domeniul hotelier a înregistrat o creștere spectaculoasă, de la 6,3% în anul 2016 la peste 15% în 2018.

„Investițiile, planurile de business sănătoase din ultimii ani și riscurile asumate de mediul privat încep să se vadă în rezultatele companiilor din industria hotelieră. Este al optulea an consecutiv de creștere pentru afacerile cu hoteluri, iar tendința este vizibilă și prin interesul managerilor din industria ospitalității pentru informații în timp real despre firmele din România. Avansul pieței hoteliere are la bază creșterea constantă a capacității de cazare a hotelurilor din marile orașe, introducerea voucherelor de vacanță, creșterea tarifelor și a gradului de ocupare pentru hotelurile din țară,

a declarat Adrian Dragomir, CEO al Termene.ro, platforma care oferă informații actualizate în timp real despre firmele din România.