Turcii încep proiectarea pe un sector din autostrada A8/Tronsonul montan și cel ieșean sunt în continuare blocate

Șeful CNAIR Cristian Pistol a anunțat că firma turcă Nurol are undă verde să înceapă lucrările în cadrul contractului de proiectare și execuție a capătului vestic al sectorului montan din autostrada A8, respectiv tronsonul cuprins între Tg Mureș și Miercurea Nirajului (24,4 km), inclusiv cu o legătură la autostrada A3. La finalul articolului puteți consulta un comunicat trimis sâmbătă (!) de CNAIR cu privire la stadiul tuturor sectoarele din autostrada A8. CNAIR vine cu o informație importantă: studiul de fezabilitate pentru sectorul ieșean a fost respins în 5 martie din cauza numeroaselor „erori sau lipsuri”, conform apix.

Turcii încep proiectarea pe un sector din autostrada A8/Tronsonul montan și cel ieșean sunt în continuare blocate

„Faza de proiectare a acestui obiectiv va începe în data de 31 mai 2024, după finalizarea procedurilor administrative necesare. Antreprenorul NUROL INSAAT VE TICARET A.S, are la dispoziție 6 luni pentru proiectare și 24 de luni pentru finalizarea lucrărilor de construcție a secțiunii A8 finanțată prin PNRR”, a declarat șeful CNAIR.

NUROL va încasa 2,46 miliarde de lei (fără TVA). „Pe traseul secțiunii Târgu Mureș – Miercurea Nirajului vor fi construite inclusiv 36 de poduri, pasaje și viaducte, dintre care un pasaj cu o lungime de 256 metri”, a mai spus Cristian Pistol.

În context, amintim că proiectarea capătului estic al sectorului montan (Leghin – Moțca) este în derulare, iar lucrările pe acest tronson ar putea începe în toamna acestui an. Cei peste 50 km (lungimea cumulată a celor două capete) sunt singurii kilometri din autostrada A8 care beneficiază de finanțare și vor fi executate până la finalul anului 2026.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *